top of page

B-grip op lezen

B-grip op lezen

Maakt u zich zorgen? Ervaart uw kind geen plezier in het begrijpend - en studerend lezen, sterker nog, is uw kind totaal niet meer gemotiveerd om te leren? Ziet u het gevoel van eigenwaarde kelderen, wordt uw kind passief en komt er niets uit? Hoe hartverscheurend is dat!?

Bij “B-grip op lezen”, ervaart uw kind in 3 stappen, hoe je zelf grip op een tekst krijgt en hoe je de info eigen kunt maken en succes verzekerd. De kinderen leren tekstsoorten te onderscheiden, actief te werken aan leesbegrip, de informatie te ordenen en om zelf logische tekstverbanden te leggen. Kortom uw kind beleeft hoe fijn het is om met leesteksten te werken en wordt uit zichzelf weer nieuwsgierig en leergierig. Bij B-grip op lezen leert uw kind de essentie van een tekst, de lesstof en het leerdoel te noteren.

Dit kunnen we ook doen op een creatieve wijze, waardoor het begrijpend- en studerend lezen weer plezierig wordt! Uw kind leert met behulp van zelfgemaakte en/of visuele beelden, de kernwoorden en belangrijke informatie in het hoofd te zetten. Bij de creatieve werkwijze maken we gebruik van het visueel maken van een tekst, door middel van handlettering, mindmappen en woordgedichten etc..

bottom of page